Teška industrija i Goran Karan snimili novu verziju pjesme "Nikola Tesla"!

Davne 1976. godine, legendarna Teška industrija snimila je hit "Nikola Tesla" i kao prvi bend u regiji posvetio pjesmu genijalcu iz Smiljana Nikoli Tesli - čovjeku koji je "izumio 21. stoljeće!". Pjesmu koja se kasnije pojavila na njihovom drugom studijskom albumu "Teška industrija"(Jugoton, 1976.) napisali su Gabor Lengyel (glazba i aranžman) i Duško Trifunović (tekst).

Povodom multimedijske izložbe u čast Nikole Tesle koja će u Zagrebu biti otvorena 25. studenog 2017., ali i specijala Večernjeg lista objavljenog 17. studenog, Teška industrija snimila je staru pjesmu u novom aranžmanu Vedada Hadžiavdića, a pjesmu je otpjevao neponovljivi Goran Karan. Pjesma "Nikola Tesla" tako je dobila i svoju englesku inačicu za koju je tekst preveo sam Karan, a sve skupa snimio je Hrvoje Prskalo Studiju ZG Zvuk.

Teška industrija i Goran Karan snimili su i spot u Tehničkom muzeju "Nikola Tesla" u Zagrebu produkciji Večernjeg lista, a scenarij i režiju potpisuje Dragana Todorović Propadalo. U spotu glavnu ulogu ima unuk Ivice Propadala, basiste Teške industrije, Andro: " U spotu dječak, kojeg glumi moj unuk, zaluta u muzeju te otkriva Teslu i njegove izume. Nadamo se da će ova pjesma živjeti dugo i da će pronaći svoje mjesto", rekao je Ivica Propadalo tijekom snimanja spota. Za potrebe spota korišten je i film "Tajni laboratorij Nikola Tesla" Zagreb Filma.

Spot "Nikola Tesla" koji je u petak, 17. studenog premijerno emitiran na CMC televiziji pogledajte na: https://www.youtube.com/watch?v=0Tav-PSvGds (hrvatski jezik) i https://www.youtube.com/watch?v=JtGj6jmCVSw (engleski jezik).

Goran Karan svojim je moćnim vokalom odlično interpretirao ovu pjesmu i preveo je na engleski jezik. "Bio sam počašćen što sudjelujem u ovom projektu s obzirom na Teslinu važnost. Toliko je malo glazbenog traga o Tesli, opjevaniji su neki politički likovi, a za njim je ostala ostavština s kojom se ne može mjeriti ništa drugo i malo tko se po postignućima i doprinosu čovječanstvu može mjeriti s njim", poručuje Karan.

Nikola Tesla

Nikola Tesla

Teška industrija headliner "Slavonija festa CMC200"

Teška Industrija nastupila je na drugom "Slavonija festu CMC200" koji je 25. i 26. kolovoza, u organizaciji CMC televizije održan u Slavonskom Brodu. Bend je kao headliner prvo održao jednosatni koncert u petak, 25. kolovoza, a zatim u sklopu revijalne večeri, u subotu, 26. kolovoza, izveo tri pjesme. Evo kako je zvučala izvedba pjesme "Još gorim od tebe" u Tvrđavi Brod:

Teškoj industriji Oskar popularnosti!

Oskar popularnosti

Teška industrija osvojila je nagradu Oskar popularnosti 2017. za bend koji je napravio najbolje obrade s albuma "Bili smo raja"! Nagradu su u utorak, 28. veljače u Banja Luci primili Ivica Propadalo i Vedad Hadžiavdić

Novi spot "Pratim te u stopu"

Teška industrija predstavlja spot za pjesmu "Pratim te u stopu" u kojem se prvi put pojavljuje nova pjevačica, mlada Splićanka Maja Bajamić. Osim izuzetnih vokalnih sposobnosti, Maja posjeduje i zavidno glumačko umijeće, a u bendu vjeruju da će ljepotom i seksipilom izmamiti uzdahe muškog djela publike. S puno strasti i malo šminke, Maja utjelovljuje samosvjesnu ženu koja se ne srami svojih kvaliteta. Redatelji spota Mladen Stanić i Sara Bernarda Moritz osmislili su glumački zadatak i za muški dio benda koji pantomimom dočarava sviranje instrumenata. Gosti u spotu su Muc Softić na harmonici te šarmantni mladić širokih ramena i lijepe građe čije ime bend drži u tajnosti. Pjesmu u potpunosti potpisuje član benda Vedad Hadžiavdić koji je sa stalnim suradnikom benda, Igorom Ivanovićem zaslužan i za zanimljiv aranžman i produkciju.

Maja Bajamić nova pjevačica Teške industrije!

Maja Bajamić

Dragi naši prijatelji, s velikim zadovoljstvom vas obavještavamo o novim projektima koji su pred nama. Nakon zajedničke odluke o prestanku dugogodišnje suradnje s Leom Mijatović, bend otvara novo poglavlje već zacrtanog puta. Novi vokal benda je Maja Bajamić koja je svojom pojavom i glazbenim talentom, a već nakon nekoliko proba i rada u studiju na novom singlu, pokazala da nosi novu svježinu i novu drugačiju energiju! Podržimo je i poželimo joj dobrodošlicu u Tešku industriju.

Fotogalerija: Selfie u Tvornici

Galerija slika

Klikom na gornju sliku pogledajte fotogaleriju s velikog koncerta "Selfie u Tvornici" koji je održan 12. svibnja 2016. Autor fotografija je: Krume Ivanovski

Objavljen SELFIE - novi studijski album Teške industrije

Selfie

Objavljen je "Selfie", novi studijski album Teške industrije koji obuhvaća 11 velikih hitova koje je bend objavljivao od 2012. godine do danas. Posljednji album benda bila je kompilacija pod nazivom "XL Nakon!" kojom je obilježeno 40 godina djelovanja Teške industrije. Taj je album predstavljen na istoimenom odličnom koncertu u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog u listopadu, 2013. godine.

Album "Selfie" otvara pjesma "Šta ti je život" koju je Teška industrija objavila još na ljeto 2012. godine, a najveći uspjeh ostvarili su s pjesmom "Majske kiše" koju su snimili s legendarnim Kemalom Montenom i otpjevali na CMC festivalu u Vodicama 2013. godine. Osim dueta s Montenom, na albumu se nalazi i"Žena za utjehu" (feat. Slavonia Band), zatim pjesma "EUdala se Lijepa naša" (feat. Sunny Su) te najnovija pjesma, koja će uskoro imati i svoju radijsku premijeru, "Jednom daje nam Bog" koju je Teška industrija snimila sa Željkom Bebekom. Pjesma "Be The Change", nadahnuta mislima velikog Mahatme Gandija, zaintrigirala je strane radijske postaje, a "Moj svijet, zapleši", "Pomračenje srca" i "Još gorim od tebe" (Zagrebački festival 2015.) ostvarile su odličan domaći airplay i potvrdile Tešku industriju kao jedan od najznačajnijih bendova na regionalnoj rock sceni. Skladatelj svih pjesama na albumu, osim "Žene za utjehu" je gitarist benda Vedad Hadžiavdić, dok aktualnu postavu čine još i Lea Mijatović (vokal), Ivica Propadalo (bas), Fran Šokić (klavijature) i Robert Domitrović (bubanj).

Popis pjesama na albumu:

1. Šta ti je život
2. Moj svijet, zapleši
3. Majske kiše (feat. Kemal Monteno)
4. Sjenka
5. Jednom daje nam Bog (feat. Željko Bebek)
6. Žena za utjehu (feat. Slavonia Band)
7. EUdala se Lijepa naša
8. Pomračenje srca
9. Badnja je noć
10. Be the Change
11. Još gorim od tebe

Odličan dizajn albuma "Selfie" osmislio je Ivica Propadalo, a realizirali su Bachrach & Krištofić. Omot sadrži replike velikog broja fotografija, tzv. selfija koje je Propadalo sa svojim prijateljima i suradnicima "okinuo" posljednjih nekoliko godina, a u popratnoj knjižici nalaze se i kratki osvrti Zlatka Galla, Hrvoja Horvata i Branislava Rašića.

Novi album bit će predstavljen na istoimenom glazbenom spektaklu u Tvornici kulture, u četvrtak, 12. svibnja u 20:30 sati, na kojem će se Teškoj Industriji pridružiti i Željko Bebek, Matija Dedić, Slavonia Band i Nikša Bratoš. Ulaznice za koncert možete kupiti na: https://www.entrio.hr/event/selfie-u-tvornici-3149. Službeni Facebook event koncerta pronađite na: https://www.facebook.com/events/203681473334823/

"Selfie" Teške industrije po cijeni od 79 kuna kupite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na:

Nastup Teške industrije na koncertu u čast Kemala Montena

Teška industrija nastupila je s dvije pjesme ("Majske kiše" i "Nije htjela") na prekrasnom koncertu u čast Kemala Montena "Hiljade pahulja bijelih - Prijatelji i Kemo" koji je održan u utorak, 19.1.2016. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Pogledajte snimku izvedbe pjesme "Nije htjela".

Objavljen video spot "Sjenka"

Teška industrija objavila je večeras novi spot za pjesmu "Sjenka". Redatelj spota je Darko Drinovac. Zahvale: Andrej Dojkić, Hamar promet, Velika Gorica rasvjeta by Rus i Ana Androšević Borovčak (za salon Ivys).

Snimanje spota "Sjenka" i intervju za Beogradsku nedelju

Sjenka

Teška industrija trenutno snima spot za novi singl "Sjenka". Fotografije sa snimanja pogledajte u Galeriji slika. Industrija je također dala intervju za časopis Beogradska nedelja s naslovom: "Tridesetogodišnja pauza ne može nam ništa". Cijeli intervju pročitajte ovdje.

Lea Mijatović: Muškarci me privlače zbog energije, humora i inteligencije

Pjevačica benda Lea Mijatović dala je intervju za časopis Lisa. Klikom na slike pročitajte tri stranice intervjua.

01

02

03

Nastupi Industrije u svibnju / lipnju

Tešku industriju možete poslušati uživo u sljedećim gradovima: 

30.04. Rijeka - Bačva
10.05. Slavonski Brod - Moto susret
15.05. Malinska - Međunarodni festival Rock am Meer 2015
16.05. Kovačica (Vojvodina) - Gradski trg
23.05. Tjentište (BiH)
06.06. Zelina
12.06. Pula
26.06. Šibenik - Brodarica

"Još gorim od tebe" je hit mjeseca!

Teška industrija

Prema glasovima čitatelja portala Muzika.co, prvo mjesto na Top listi 10 najboljih pjesama u regiji u mjesecu ožujku osvojila je grupa Teška Industrija sa hitom "Još gorim od tebe". Više informacija na: http://www.muzika.co/domaca-muzika/teska-industrija-hit-meseca/

Teška Industrija trenutno radi na novoj pjesmi i ostatku pjesama za novi album.

Nastupi: 10.05. Slavonski Brod - Motorijada / 15.05. Malinska - Međunarodni festival Rock am Meer / 16.05. Kovačica (Vojvodina)

Valentinovo s Teškom industrijom

Teška industrija svirat će za Valentinovo (14.2.) u diskoteci F1 u Trogiru. Ulaz do ponoći je slobodan, a nakon ponoći iznosi 30 kuna. Više informacija pronađite na službenom Facebook eventu.

"Još gorim od tebe" za Zagrebački festival

U ponedjeljak, 1.12. u Glazbenom showu Dalibora Petka na Narodnom radiju objavljena je nova pjesma "Još gorim od tebe" s kojom će Teška industrija nastupiti na 62. Zagrebačkom festivalu (16.01.2015.) Autor pjesme je Vedad Hadžiavdić (glazba, tekst i aranžman), dok je supotpisnik teksta Fayo, a aranžmana Igor Ivanović. Poslušajte:

Jesenji nastupi Teške industrije

Teška industrija objavila je datume nastupa ove jeseni:

30.08 Kopačevo / 06.09 Tuzla / 20.09 Zagreb (Žabac) / 26.09. Široki Brijeg / 27.09. Omiš / 30.09 Rovinj / 4.10. Katun Trviški / 10.10 Samobor / 25.10 Šibenik / 19.12. Pula (Trg)


Ljetna turneja Teške industrije

Sloga

Teška industrija nastavlja obilježavati 40 godina od osnutka i poziva vas na ljetnu turneju "XL Nakon". Prvi koncert održat će na mjestu gdje je sve počelo - mjesto održavanja je sarajevska Sloga 6.6., a turneja zatim dolazi u Vrbovec, Veliku Goricu, Knin, Vrgorac itd. Ovo su zasad potvrđeni datumi nastupa prvog dijela turneje:

6.6. Sarajevo, Sloga "XL Nakon"
7.6. Dubrava kraj Vrbovca, Trg
11.6. Velika Gorica, stadion (Humanitarni koncert)
13.6. Knin, Motorijada
14.6. Vrgorac, Motorijada
27.6. Đakovo, Đakovački vezovi, Trg
29.6. Andrijevci
4.7. Žitište
12.7. Otočac, Motorijada
18.7. Čazma, Trg
19.7. Posušje (Zatvoreni event)

Koncert "Nasilje nije cool" + nastupi u Dalmaciji

Nasilje

Teška industrija nastupit će u utorak, 6. svibnja na humanitarnom koncertu "Nasilje nije cool". Više informacija pogledajte klikom na gornju sliku. Dodana su još dva nastupa benda - pa tako Tešku industriju poslušajte u petak, 2. svibnja u splitskom klubu Šumica, a u subotu, 3. svibnja u Makarskoj na Motorijadi.

Svijet u kojem živim (video)

Svijet

Pogledajte video spot za pjesmu "Svijet u kojem živim" snimljen na velikom koncertu Teške industrije održanom u KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu 15.10.2013. Spot pogledajte ovdje ili klikom na gornju sliku.

Nova pjesma na engleskom jeziku!

"Be the change" naziv je nove pjesme Teške industrije na engleskom jeziku, a bend predstavlja pjesmu ovako: "InDStreeT" is a new face of a popular Croatian band Teška industrija that just started its international breakthrough with this song that was inspired by Mahatma Gandhi's thought: "Be the change that you wish to see in the world" and its message corresponds the title..." Pjesmu "Be the change" poslušajte ovdje.

NOVO: nakon 7 dana, pjesma "Be the change" zavrtila se na 3 radio stanice u SAD-u (2 Indie Scene radio i Rebel Radio) te na Soundstorm radiju u Austriji.

Doček Nove godine u Dubrovniku

Večeras će Stradun biti idealna pozornica za doček Nove godine. Nastupiti će grupa Colonia, Teška industrija i Dariva te, Dubrovkinje, Dubrovčane i turiste uvesti u 2014. godinu. Nema sumnje da će biti vesel i nezaboravan doček s obzirom da se radi o vrhunskim glazbenicima čije pjesme mnogi znaju. Glazbena uvertira za Novu godinu počinje u 21 sat, a sutra u podne će koncert održati Dubrovački simfonijski orkestar.

Ivica Propadalo uplovio u bračnu luku sa svojom Draganom!

Svadba

Jedan od osnivača Teške industrije i basist Ivica Propadalo izmijenio je bračne zavjete sa svojom dugogodišnjom djevojkom, Draganom Todorović i u nedjelju, 3. rujna napravio tulum za prijatelje u zagrebačkoj Mimari. 

Više na portalu 24sata: https://www.24sata.hr/show/ivica-propadalo-nakon-sest-godina-veze-ozenio-draganu-538475 i večernji.hr: https://www.vecernji.hr/showbiz/dragana-todorovic-ivica-propadalo-nakon-6-godina-veze-uplovio-u-bracne-vode-1192253#galerija-1

Teška Industrija predstavila novi HIT singl "REKLAMACIJA" i novu članicu benda, Luciju Lučić!

Reklamacija

Jedan od najeminentnijih bendova ne samo u Hrvatskoj, već u cijeloj regiji, čije pjesme sluša publika svih uzrasta, objavio je svježi, moderni, gitaristički HIT singl, koji je otpjevala nova članica benda, senzibilna, a istovremeno energična i zanosna vokalistica, Lucija Lučić. Frontmen i basist benda, Ivica Propadalo odabirom mlade Lucije, još jednom šalje jasnu poruku svim slušateljima i budućim, mladim nadama: "Vjerujem u mlade ljude i volim ih, divim se njihovoj energiji. Gledati na život očima djeteta i kroz igru graditi put, privilegija je mladosti. A glazba je igra, kao što je i sve u životu igra. Ako shvatimo da život nema reprizu i da nema reklamacije na ono što je prošlo, onda je imperativ vječno ostati mlad. Kada sa svega pet godina snimiš svoj prvi album, sudjeluješ u najpozatijem glazbeno-natjecateljskom showu i gradiš karijeru na temelju izvrsnog glasa, kao i kvalitetnog kućnog odgoja, kao što ima Lucija, onda nema dvojbe zašto je baš ona nova članica Teške Industrije." 

Na pitanje kako je biti član kultnog benda i stajati rame uz rame s doajenima regionalne pop-rock scene, mlada Lucija Lučić poručuje: "Ako znate sanjati, snovi će vam se ostvariti! Imati sretnu obitelji je privilegija, a biti član ovakvog benda je čast. Odrastala sam okružena s puno ljubavi i dobre glazbe. Moja ljubav, iskrenost i pozitivan stav može se osjetiti i u pjesmi Reklamacija, koji je zasigurno i moja osobna karta. Jako sam zahvalna osnivačima benda Ivici Propadalu i Vedadu Hadžiavdiću, što su mi pružili priliku i unatoč jakoj konkurenciji na audicijama, ipak odabrali mene. Posebno sam zahvalna mojoj obitelji, koja me podržala u odluci i dala do znanja da se ovakva prilika ne propušta."

Tekst, glazbu i aranžman pjesme potpisuje već dobro provjereni dvojac Teške Industrije: Blagica Ivanović (tekst) i Vedad Hadžiavdić (glazba i aranžman). Dok je za produkciju pjesme zaslužan mladi, ali dobro znani i nagrađivani producent Hrvoje Prskalo, koji je pridonio novom, svježijem zvuku i izričaju benda. Pjesmu prati i izvrstan video spot, koji potpisuje redatelj Tomislav Felbar, također novo ime u timu Teške Industrije, u suradnji s producenticom Draganom Todorović (Atelier Propadalo), koja je također zadužena za styling i šminku. Da će spot biti veliki hit, znamo jer ga je “odabrao” Đelo Hadžiselimović, dugogodišnji prijatelj osnivača Teške Industrije, Ivice Propadala i Vedada Hadžiavdića, na čijoj terasi su snimljeni dinamični kadrovi spota. 

Emisija "Cafe" s Teškom industrijom

Na ovom linku: https://www.youtube.com/watch?v=dzOXUEIMYTU pogledajte polusatnu emisiju "Cafe" CMC televizije i urednice Ane Radišić u kojoj je gostovala grupa Teška industrija. 

"Pratim te u stopu" prvi singl Teške industrije s Majom Bajamić

"Pratim te u stopu" naziv je novog singla Teške industrije s kojim bend predstavlja i novu pjevačicu - Maju Bajamić. Pjesma je premijerno emitirana u nedjelju, 6.11. na Hrvatskom radiju, u emisiji Glazbeni Megahertz urednika i voditelja Roberta Krupe. Glazbu i tekst pjesme potpisuje gitarist benda, Vedad Hadžiavdić, dok je uz njega, u stvaranju aranžmana sudjelovao i Igor Ivanović. Pjesmu poslušajte na YouTube kanalu Teške industrije:

Objavljen spot "Jednom daje nam Bog"

Napokon je objavljen video spot za singl "Jednom daje nam Bog" koji je Teška industrija snimila s dugogodišnjim prijateljem i suradnikom Željkom BebekomScenarij spota napisala je Dragana Todorović, a produkciju spota potpisuje VGA. Za styling i šminku bile su zadužene Dragana Todorović i Ružica Bebek, haljinu za Leu Mijatović izradio je Alduk, šminkala je Tajana Bikić za TB Make up dok je Leina frizura djelo Ivy's Hair Studio. Teška industrija zahvaljuje Općini Svetvinčenat, Daliboru Macanu, Alenu Doblanović i svim mještanima na susretljivosti te Đeli Hadžiselimoviću, Maji Tomljenović, Ivici Matoševiću, Đurđici Orepić i Aljoši i Nini Vučetić. Pogledajte spot: 

"Jednom daje nam Bog" feat. Željko Bebek

Sinoć je u Glazbenom showu Dalibora Petka na Narodnom radiju premijerno emitiran novi singl Teške industrije i Željka Bebeka "Jednom daje nam Bog". Pjesma je objavljena šest dana nakon izlaska novog studijskog albuma Teške industrije pod nazivom "Selfie", a možete je preslušati na donjem linku:

Pjesmu "Jednom daje nam Bog" je na tekst Blagice Ivanović skladao gitarist benda Vedad Hadžiavdić kojemu je u raspisivanju aranžmana pomogao Igor Ivanović. Produkciju potpisuje Ivica Propadalo. Upravo je ova pjesma posljednja koju je bend snimio za novi album i to nakon povratka Željka Bebeka iz Sjedinjenih Američkih Država u kojima je održao odličnu turneju s Halidom Bešlićem.

Koncert "Selfie" u Tvornici - 12. svibnja

Selfie

Dvije godine nakon rasprodanog slavljeničkog koncerta u dvorani Vatroslav Lisinski, Teška Industrija ponovno slavi s vama! Razloga za slavlje nikada nije bilo više - izlazi novi album, izlazi kolekcija svih dosadašnjih albuma, izlazi i novi singl, u goste Teškoj Industriji dolaze dragi glazbeni prijatelji, oborit će se svjetski rekord u broju selfija s jednog događaja, pa ćemo i to slaviti... Ma, Rajo, zar vam stvarno treba razlog za doći u Tvornicu? :) 

Ulaznice nabavite na: https://www.entrio.hr/event/selfie-u-tvornici-3149

Facebook event: https://www.facebook.com/events/203681473334823/

Selfie

Veliki božićni tulum Teške industrije

Tulum

Teška industrija vas poziva na veliki božićni tulum koji će se održati u četvrtak, 10. prosinca u multimedijalnom klubu Opera u Zagrebu s početkom u 22 sata. Ulaz je besplatan.

Teška industrija preskočila 18 mjesta i ostvarila 'najveći skok' liste HR top 40

Top lista

Teška industrija svojim novim hitom "Sjenka" u drugom tjednu na top listi HR top 40 ponijela je titulu 'najvećeg skoka' našavši se, nakon prošlotjednog 23., na petom mjestu ljestvice. Kompletnu ljestvicu pogledajte na: http://www.top-lista.hr/www/

"Sjenka" je novi singl Teške industrije

Teška industrija objavila je novi singl pod nazivom "Sjenka". Autori pjesme su Vedad Hadžiavdić (glazba) i Blagica Ivanović (tekst) dok aranžman uz Vedada potpisuje Igor Ivanović. Uskoro slijedi snimanje video spota. Pjesmu poslušajte ovdje:

Objavljen novi spot "Moj svijet, zapleši"

Video

Teška industrija objavila je spot za pjesmu "Moj svijet, zapleši". Režiju potpisuje iskusni Filip Dizdar, prema ideji Ivice Propadala, a osim benda u videu se pojavljuju i plesačice iz plesne skupine Dance Company koje čine koreografski i plesački duo, Ema Janković i Andrea Solomun. Djevojke su glumile svaka po tri različita lika na tri različite lokacije. 

Novi videospot Teške industrije nosi i jasnu poruku. "Uvijek sam se pitao odakle nekome pravo da osuđuje one koji drugačije izgledaju, misle, osjećaju i vjeruju. Kao što sam prošle godine napravio izložbu 'Slike s vjenčanja' u kojima sam 'vjenčavao' zaljubljene svih opredjeljenja, tako mi je bila želja da kroz naš spot pokažemo kao bend svu svoju toleranciju prema različitostima. Ta tolerancija u ovim površnim vremenima nam je itekako potrebna. Ovome su me naučili moji, nažalost već pokojni Antonija i Marko, i to u mom rodnom, po veličini malom, ali po svemu drugom, pa i po toleranciji velikom Livnu. Dvije plesačice s puno ljubavi i emocija su iznijele ovu neobičnu ljubavnu priču u tri čina. Nevjerojatna je njihova transformacija u ta tri različita para, MM, MŽ, ŽŽ", rekao je o spotu Ivica Propadalo.

Spot pogledajte na: https://www.youtube.com/watch?v=3HWgl-HNUo4

Snažan i strastven tekst pjevačice Teške industrije, Lee Mijatović i glazbeni izričaj s gitarskim solažama glazbeni su rukopis prepoznatljiv u posljednje vrijeme za Tešku industriju. "Moj svijet, zapleši" drugi je singl koji će se uz regionalni hit "Još gorim od tebe" naći na novom studijskom albumu Teške industrije.

Lea je napisala ovaj tekst na nagovor članova benda, a isprovocirana teškim temama koje nam se serviraju svakodnevno, odlučila je pobjeći u Moj svijet i baciti jednu pozitivnu iskru na papir. "Nije to samo moj svijet, vrata su odškrinuta za svakog tko ima otvoreno srce za malo pozitive i ljubavi da zapleše s nama", dodala je Lea.

Produkcija & režija spota: Filip Dizdar
Gaffer: Petar Krajačić Vilović
Druga kamera: Matija Petrović
Ideja spota: Ivica Propadalo
Lokacije snimanja: Kino Mosor, stan Ivane Popović i napuštena zgrada kraj Mirogoja
Make-up: Kristina Hošnjak, Žana Kožul
Styling: Ivan Friščić

Budi.in - Lea Mijatović "Volim se igrati s kosom"

Lea Mijatović

Pjevačica grupe Teška industrija, Lea Mijatović, već na prvi pogled nalikuje na Marilyn Monroe. Duga plava kosa i crveni ruž njen su zaštitni znak, a više o svojoj beauty rutini otkrila je u intervjuu za magazin Budi.in. CIjeli intervju pogledajte na Budi.in linku.

Lea Mijatović: Nježna vila grubog rocka

Lea

Lea Mijatović, žensko lice Teške industrije: "Moj bend stariji je 12 godina od mene. No te ne znači ništa: dobra glazba ne pita za godine". Pročitajte cijeli intervju s pjevačicom benda Teške industrije objavljenog 13.02.2015. u Globusu. PDF skinite ovdje.

Teška industrija na Dali B showu

Pogledajte gostovanje Teške industrije (Lea Mijatović i Vedad Hadžiavdić) u Dali B showu na Z1 televiziji.

Teška industrija na Zagrebačkom festivalu!

Teška industrija nastupit će na 62. Zagrebačkom festivalu koji će se održati 16. siječnja 2015. Pjesma "Još gorim od tebe" čiji je autor gitarist benda Vedad Hadžiavdić, jedna je od 23 pjesme koju je odabrala direkcija festivala u sastavu: Ante Pecotić, Miro BuljanNeno Belan i Nikša Bratoš. Više informacija o Zagrebačkom festivalu možete pronaći na Facebook stranici.

Žena za utjehu - novi singl i spot!!

Predstavljen je novi singl "Žena za utjehu" Teške industrije i Slavonia banda. Pjesma autora i bračnog para Valerije i Borisa Đurđevića u ovoj je pjesmi ujedinila rokere i tamburaše, a Darko Drinovac je za potrebe snimanja spota cijelu ekipu preselio na naftna polja Ivanje Reke i šire područje Vinkovaca. Zbog odlične atmosfere koja je vladala na setu, ali i pjesme kojoj svi predviđaju uspjeh članovi oba benda nisu krila zadovoljstvo, ali i nestrpljivost da pjesmu čim prije predstave svojoj publici: 

Lea Mijatović (Teška industrija): 'Za mene je ova suradnja jedno predivno iskustvo s obzirom da sam veliki fan i tambure i rock'n'rolla! Moram spomenuti kako sam mjesec dana pred samo snimanje ovog spota doslovno gladovala jer sam znala što me čeka na stolu kada stignem u Slavoniju! Nadam se da su svi zadovoljni sa mnom i da sam se dobro snašla, što će najbolje procijeniti slušatelji i gledatelji, ali priznajem da je bila velika čast raditi s najdražim hrvatskim redateljem, najdražim tamburašima i najdražim – mojim bendom!' 

Branko Ilakovac (Slavonia band): 'Do suradnje Slavonia banda i Teške industrije došlo je sasvim spontano što je u našoj profesiji dosta bitno. Kada se stvari dogode same od sebe, a ne silom, kvaliteta te suradnje je gotovo zajamčena! Sama pjesma ima vrlo jednostavnu priču o jednoj neuzvraćenoj ljubavi i borbi za istu. Ovo je samo još jedan korak bliže novom albumu čiji izlazak možemo očekivati ove godine... Još par pjesama na kojima marljivo rade Boris i Valerija Đurević, koji su ujedno i autori glazbe i teksta "Žene za utjehu"... Za sad, neka naša publika uživa u ovoj zanimljivoj suradnji s Teškom industrijom!' 



Ivica Propadalo (Teška industrija): 'Oduvijek sam volio tamburu i družio se s tamburašima, a odlazak na koncert Slavonia banda u Boogaloo me u potpunosti uvjerio kako se ova suradnja morala dogoditi! Mnogi će pomisliti kako je ovo neobična i neočekivana suradnja, ali ja mislim da je ispala odlično! Moglo je drugačije, ali bolje sumnjam da je moglo biti. Ispalo je baš onako kako i treba!' 

Dražen Ančić (Slavonia band): 'Moram reći da je Slavonia band surađivala s dosta eminentnih imena s domaće glazbene scene, a Teška industrija je sigurno jedno od njih! Zaista je iznimno zadovoljstvo raditi s bendom koji je od tako velikog trajanja i značaja i koji zaista ima prepoznatljivo ime diljem cijele regije! Mislim da ova pjesma ima apsolutno sve predispozicije da postane hit! Već prepoznatljivi urbani štih, kojeg u naše nove pjesme unosi Boris Đurđević, super je prihvaćen i u nekim našim drugim suradnjama poput one s Colonijom, tako da vjerujem da će i ova donijeti lijep i zapažen uspjeh!' 

Zena

Teška industrija i Slavonia Band imaju "Ženu za utjehu"

Prvi ozbiljan odlazak na koncert tamburaškog benda za Ivicu Propadala bio je odlazak u Boogaloo na Slavonia Band prije nekoliko godina. Slušajući Brankov glas i euforiju koja je dolazila iz publike, palo mu je na pamet spojiti naizgled nespojivo.

Par godina kasnije, jedno sasvim spontano druženje s Borisom i Valerijom Đurđević pretvorilo se u glazbenu suradnju o kojoj se mnogo prije razmišljalo. Tako se ovih dana u studiju Borisa Đurđevića, osim njega samog, našla cijela ekipa Teške industrije i Slavonia Banda, gdje zajedničkim snagama stvaraju novi glazbeni hit "Žena za utjehu". Za glazbu i aranžman zaslužan je Đurđević dok je autor teksta nove pjesme Valerija Đurđević.

Ovaj neobičan spoj rocka i tamburaškog izričaja zasigurno je jedna od zanimljivijih glazbenih kombinacija koju smo dosad imali prilike čuti, u što će se i sama publika uskoro moći uvjeriti. Upravo taj trenutak kada će svojoj publici predstaviti svoj novi glazbeni uradak, članovi oba benda nestrpljivo iščekuju, obzirom da su svi i više nego zadovoljni do sada snimljenim materijalom!

Nastupi u ožujku i travnju

Teška industrija najavljuje svoje nastupe do kraja mjeseca ožujka i travnja. 21. ožujka Teška industrija nastupit će u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu u sklopu manifestacije Večernjakova ruža, a 22.3. nastupaju u Stubičkim Toplicama. 3. travnja sviraju u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog na humanitarnom koncertu Zaklade Nore Šitum "Ja čuvam osmijeh za tebe", a 11.4. stižu u Osijek, točnije u Klub Medium.

 

Sljedeći nastupi: Zurich, Bern pa Slavonski Brod

Tešku industriju poslušajte uskoro u sljedećim gradovima: 
petak, 7. veljače - ZURICH (YOU ROCK 4 LIFE)
subota, 8. veljače - BERN (KULTUR SHOCK)
subota, 15. veljače - SLAVONSKI BROD (KLUB BASTION)

Koncert u Vukovaru!

Teška industrija nastupit će u srijedu, 15. siječnja u Vukovaru, točnije u Radničkom domu. Za više informacija pratite Facebook stranice benda.

Veliki slavljenički koncert u KD Lisinski

Duhovitim kratkim filmom o tome što se bitno dogodilo 1973. godine započeo je jučerašnji koncert Teške industrije u KD Vatroslava Lisinskog. Upravo te godine osnovana je i Teška industrija na inicijativu skladatelja i klavijaturiste Gabora Lengyela. Ostatak benda sačinjavali su: Ivica Propadalo, Vedad Hadžiavdić, Senad Begović te vokal Fadil Toskić.